Gijs van Leeuwen, bedenker en eigenaar van SPEX in the CITY

 

De opening van SPEX in the CITY is het uitkomen van mijn droom. Ik zit nu bijna vijfendertig jaar in de brillen. In drie perioden heb ik zowel aan de groothandelskant als aan de retailkant gewerkt, bij gerenommeerde merken en bedrijven. Rodenstock, Specsavers en Polaroid. Toen ik op de optiekschool zat in Rotterdam, was ik bij de opening van de eerste Hans Anderswinkel in Rotterdam. Ik opende zelf bijna twintig jaar geleden in Haarlem de eerste Specsaverswinkel  in Nederland. Als jongetje wilde ik altijd al een winkel in Alphen, mijn geboorte‘dorp’. In de afgelopen jaren werd het verlangen terug te gaan naar de basis, als opticien in een winkel, groter en groter. Met enige verbazing heb ik de afgelopen decennia de race tussen de grote optiekketens, puur op basis van een lage prijs, gadegeslagen. Terwijl ik aan de andere kant de lokale zelfstandige opticien meer en meer in prijs omhoog zag bewegen. Gewoon minder brillen verkopen die allemaal weer een beetje duurder werden.

 

Alle marktonderzoeken tonen aan dat de brildrager het zat is deze té hoge prijzen te betalen. Brildragers haken af en wijken alsnog uit naar een keten. Puur op prijs, terwijl ze dat eigenlijk in hun hart niet willen. Bij de prijsvechters zag ik dat iedereen nu hetzelfde aan het doen is, terwijl er bezuinigd wordt op winkelbeleving en personeel. Daarom lijkt het me nu de ideale tijd om iets nieuws te gaan doen: een winkel waarin aan de ene kant lage, heldere prijzen worden geboden, gecombineerd met beleving én het vakmanschap, service en kwaliteit van een zelfstandige opticien.

 

Het is mijn missie om gewoon elk uur, elke dag, elke week iedereen die onze winkel bezoekt en een oogzorgwens en/of behoefte heeft, gelukkig en tevreden te maken. Een oplossing te bieden die voor honderd procent tevredenheid zorgt. Iemands verwachtingen te overtreffen en voor altijd fan te maken. Je hoort mij dus niet zeggen dat we ‘de beste zijn’ of de ‘goedkoopste’. Onze prijzen zullen, volgens GFK Marktonderzoek, op ongeveer het gemiddelde in Nederland uitkomen. Iets boven de grote ketens maar wel vijftig procent lager dan bij een gemiddelde zelfstandige opticien. Dus wil ik niet ‘de beste of goedkoopste’ opticien worden, maar wel over vijf jaar bekend staan als de ‘meest geliefde’ opticien van
Alphen en omstreken.

 

De energie die we daarvoor nodig hebben, krijgen we van onze klanten die blij worden van onze brillen, lenzen en service.
Dankbaarheid tonen, fan worden en hun familie en vrienden naar onze winkel meenemen of verwijzen.

Het succes moet komen in het hele duidelijke concept dat in de winkel én door alle medewerkers tot in detail wordt doorgevoerd.
In de cultuur waarin wij werken, staat de mens centraal. De mens als klant en de mens als collega. Behandel iedereen zoals je zelf
behandeld wilt worden. Vertrouwen en respect zijn hier de sleutelwoorden.

 

Ik noem SPEX in the CITY een ‘nieuwe manier van brillen kopen’. Ik wil laten zien dat het écht kan:
de beleving, vakmanschap en service van een zelfstandige opticien, gecombineerd met lage heldere prijzen.

volg ons

ZIEKTEKOSTEN

GOEDE DOEL

CONTACT EN OPENINGSTIJDEN

Van Mandersloostraat 53 | Alphen aan den Rijn | 0172 769245 | info@spexopticiens.nl